Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Sběr, přeprava a likvidace odpadu UJEP pro období od 1.1.2023 do 31.12.2023 - 2022/0124
Odesílatel Lukáš Potměšil
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 30.09.2022 10:11:05
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel dne 27. 9. 2022 od jednoho z dodavatelů žádost o dodatečnou informaci. Anonymizované znění žádosti a odpověď je uvedena níže.
I.
Dotaz:
Vážený zadavateli,
v rámci daného výběrového řízení si Vám dovolujeme podat dotazy týkající se předloženého návrhu smlouvy, který je součástí zadávací dokumentace a jejích příloh.
V článku VII. Práva a povinnosti poskytovatele v bodě k) a l) uvádíte lhůty týkající se vedení kompletní průběžné evidence o produkci a nakládání s odpady a zpracovávání za objednatele za uplynulý kalendářní rok hlášení souhrnných údajů z této průběžné evidence ve smyslu zákona č. 541/2020 Sb.
Vzhledem k náročnosti vedení a zpracovávání těchto dat Vás laskavě žádáme o zohlednění těchto skutečností a promítnutí do uvedených termínů, tj. prodloužení lhůt.
V případě poskytnutí kompletní průběžné evidence o produkci nakládání s odpady ze 2 na 10 pracovních dní po jejím vyžádání objednatelem, a v případě zpracování ročního hlášení o odpadech posunutí termínu z 5. února na 20. února, přičemž má objednatel stále dostatek času na odeslání do systému ISPOP do zákonem stanoveného termínu, tj. 28. února.

Odpověď:
Jelikož vnímáme náročnost problematiky vedení průběžné evidence a zpracování hlášení souhrnných údajů z průběžné evidence ve smyslu zákona č. 541/2020 Sb., o odpadech, jsme ochotni prodloužit lhůty a termíny, na které odkazujete.
S ohledem na ochranu zájmů a předcházení rizik objednatele však budou uvedené lhůty a termíny změněny maximálně ze 2 na 5 pracovních dní k poskytnutí exportu průběžné evidence po vyžádání objednatelem dle čl. VII odst. 1 bod k) rámcové dohody a termín k předložení ročního hlášení souhrnných údajů z průběžné evidence dle čl. VII odst. 1 bod l) rámcové dohody bude změněn z 5. února na 15. února s posunutím termínu předložení opravného ročního hlášení z 10. února na 20. února.
Současně přikládáme návrh Rámcové dohody s vyznačenými úpravami (revize). Tento upravený návrh rámcové dohody je závazný a znění rámcové dohody musí dodavatel ve své nabídce akceptovat (příloha č. 2 Zadávací dokumentace - vzor čestného prohlášení).

II.
V souvislosti s provedenými úpravami zadavatel přistupuje k prodloužení lhůty pro podání nabídek a to o celou původní lhůtu.
Nová lhůta pro podání nabídek: 20. 10. 2022, do 10 hod.


Přílohy
- Priloha 1 Zadavaci dokumentace - Rámcová dohoda rev_2.docx (179.25 KB)