Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Elektronická spisová služba včetně servisní podpory 2023/0078
Odesílatel Zbyněk Tichý
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.10.2023 17:33:07
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace.

DOTAZ Č. 1
V souladu s odst. 6.7 návrhu smlouvy bude cena za Služby podpory hrazena ročně předem. Chápe dodavatel správně, že touto cenou se rozumí součet cen za službu Podpora a Údržba dle cenové tabulky „Kalkulace ceny“, kterou dodavatel přikládá pro účely hodnocení a dále jako přílohu č. 4 návrhu smlouvy?

ODPOVĚĎ
ANO

DOTAZ Č. 2
Na základě vaší reakce ze dne 19.10.2023 na dotaz dodavatele, kdy uvádíte „Náklady na napojení a integraci zmíněných informačních systémů nesou dle ZD všichni dodavatelé bez rozdílu, dle náročnosti pro svůj nabízený produkt.
Zadavatel nemůže vstupovat do smluvních vztahů třetích stran. Předpoklad, že znalost systému stávajícího dodavatele je výhodu, byla posuzována již v rozhodovací praxi Úřadu a správních soudů se závěrem, že taková situace nepředstavuje nedovolenou diskriminaci, pokud nepřekračuje běžné podnikatelské zvýhodnění, které plyne právě z faktu, že dotčený dodavatel již plnění pro zadavatele poskytoval.“ nepředstavuje dle dodavatele adekvátní reakci na položený dotaz.
Dodavatel opakovaně v souladu se sdělením zadavatele žádal o součinnost dodavatele iFIS (BBM spol s.r.o.), nicméně ke dnešnímu dni, tj. poslednímu dni pro podání žádosti o vysvětlení, nebyla dodavateli poskytnuta žádná reakce.
S ohledem na výše uvedené žádáme o informaci, zda v případě nesoučinnosti stávajícího dodavatele iFIS, která brání dodavateli podat nabídku na veřejnou zakázku, má k dispozici zadavatel data určená k migraci a zda tyto dodavateli poskytne. V případě, že ano, žádáme o úpravu návrhu smlouvy v tomto smyslu. V opačném případě žádáme zadavatele o zajištění mechanismů ve vztahu k jeho současnému dodavateli iFIS, kterými bude odstraněna překážka zadávacího řízení dle § 36 odst. 1 ZZVZ.

ODPOVĚĎ
Zadavatel v odpovědi ze dne 11.10.2023 na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace, uvedl kontaktní údaje na dodavatele předmětných informačních systémů.
Zadvatel si u dodavatele IFIS (BBM s.r.o.) ověřil, že k dnešnímu dni vypořádal všechny zaslané žádosti o součinnost při stanovení nákladů na integraci informačních systémů.

Zadavatel upřesňuje kontaktní údaje BBM s.r.o.
Kontaktní osobou za BBM, která vyřizuje žádosti uchazečů o cenovou nabídku je jednatel společnosti Ing. Zdeněk Mareš, email zdenek.mares@bbm.cz
<mailto:zdenek.mares@bbm.cz> , nebo prostřednictvím ISDS zzzqwk9.

Na základě výše uvedených informací upravuje zadavatel lhůtu pro podání nabídek na 06.11.2023 v 10:00.