Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení UJEP – FSE – Revitalizace tepelného hospodářství Moskevská – část 2 (okna) 2023/0025
Odesílatel Simona Ježková
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 03.04.2023 13:57:40
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel žádosti o vysvětlení zadávací dokumentace. Znění žádosti a odpovědi na ně uvádí zadavatel níže:

DOTAZY:

Žádáme tímto zadavatele o vysvětlení zadávací dokumentace týkající se Přílohy č. 1 Závazné smluvní a obchodní podmínky (návrh smlouvy o dílo).

Dotaz č. 1:
Lhůty k odstraňování vad uvedené v čl. X odst. 7 a 8 jsou nepřiměřeně krátké a s ohledem na pracovní dobu nerealistické. Žádáme o následující úpravu.
7. Zhotovitel se v případě uplatnění reklamace vady díla objednatelem zavazuje:
a) potvrdit objednateli bezodkladně faxem nebo jinou písemnou formou přijetí reklamace vady díla s uvedením termínu uskutečnění prověrky vady, nejpozději však ve lhůtě 10 hodin od uplatnění reklamace vady se zohledněním běžné pracovní dobu v rozmezí 7:00 – 15:30,
b) uskutečnit prověrku k zjištění důvodnosti a charakteru vady, nejpozději však ve lhůtě 48 hodin od přijetí reklamace vady,
c) zahájit bezodkladné práce na odstranění vady, nejpozději však ve lhůtě 7 kalendářních dnů od uplatnění reklamace vady,
d) odstranit běžnou vadu bezodkladně, nejpozději však ve lhůtě 15 kalendářních dnů od uplatnění reklamace vady, pokud si smluvní strany nedohodnou lhůtu delší z důvodu faktické nemožnosti odstranění vady ve výše uvedené lhůtě,
e) odstranit vadu bránící užívání díla nebo části díla bezodkladně v technicky nejkratším možném termínu, nejpozději však ve lhůtě 48 hodin od uplatnění reklamace vady.
8. Zhotovitel se zavazuje odstranit vady nebránící užívání díla, které lze odstranit bezprostředně po zjištění, do 7 kalendářních dnů od jejich uplatnění objednatelem. Objednatel je oprávněn takové vady uplatnit u zhotovitele bezprostředně telefonicky, osobně nebo e- mailem. Zhotovitel je povinen přijetí uplatněné vady potvrdit bezodkladně nejdéle ve lhůtě 10 hodin od uplatnění reklamace vady se zohledněním běžné pracovní dobu v rozmezí 7:00 – 15:30.

Dotaz č. 2:
Smlouva obsahuje s ohledem na cenu díla nepřiměřeně vysoké pokuty. Žádáme o úpravu čl. XII odst. 5) a 9) následovně.
5. Při prodlení s odstraněním vad a nedodělků oproti lhůtám, jež byly objednatelem stanoveny v protokolu o předání a převzetí díla, je zhotovitel povinen zaplatit objednateli smluvní pokutu ve výši 1.500Kč za každý, byť jen započatý, den prodlení. Tím není dotčeno právo na náhradu škody.
9. Při prodlení s odstraněním vad, které nebrání řádnému užívání díla nebo nehrozí nebezpečí škody velkého rozsahu, uplatněných objednatelem v záruční době je zhotovitel povinen zaplatit pokutu ve výši 1.500 Kč za každou vadu a každý započatý den prodlení. V případě, že se jedná o vadu, která brání řádnému užívání díla nebo při níž hrozí nebezpečí škody velkého rozsahu, je zhotovitel povinen zaplatit pokutu ve výši 3.000 Kč za každou vadu a každý započatý den prodlení. Tím není dotčeno právo na náhradu škody.

Dotaz č. 3:
Aby nebylo možné odstoupit od smlouvy počínaje jednodenním zpožděním plnění termínů, žádáme o úpravu textu čl. XIII odst. 2a) následovně „nesplnění smluvních termínů podle této smlouvy se vznikem prodlení v délce 30 dnů“.

Žádáme zadavatele o zvážení úprav v návrhu smlouvy o dílo dle výše uvedeného návrhu.

Děkujeme za pochopení.

ODPOVÉĎ:

Smluvní podmínky jsou závazné a schválené řídícím orgánem poskytovatele dotace před vyhlášením veřejné zakázky. Smluvní podmínky se nemění.