Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávky originálních cartridge a tonerů pro UJEP - 2022/0049
Odesílatel Lukáš Potměšil
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.06.2022 12:17:19
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel dne 23. 6. 2022 dotaz k tomuto zadávacímu řízení. Anonymizované znění dotazu a odpovědi zadavatel uvádí níže:
Dotaz:
"... žádáme Vás o objasnění některých částí ZD na Dodávky originálních cartridge a tonerů pro UJEP - 2022/0049
Zadávací dokumentace:
Str.4 2. odstavec 5 je věta: „Uchazeč doplní výhradně k tomu určená, barevně označená místa v tabulce cenového modulu.“ Dotaz: Příloha č.3 je rozdělena do pěti barevných skupin, co je míněno za barevně označená místa v tabulce?"

Odpověď:
Zadavatel stanovil 5 barevných skupin, které odpovídají 5 cenovým subkritériím. V příloze 3 dodavatel vyplní pouze sloupec, kde jsou nabídkové ceny za jednotlivé originální cartridge a tonery (je to sloupec C). Dodavatel však musí vyplnit všechny položky ve všech 5 barevných skupinách.

Dotaz:
Str. 5 2.2., odstavec 5: „Účastník nepředkládá do nabídky návrh smlouvy a proti tomu str. 7, čl.5. součástí nabídky ◾ Akceptace návrhu smlouvy. Podáme v nabídce prohlášení, že souhlasíme s návrhem smlouvy?

Odpověď:
Dodavatel nemusí do své nabídky předkládat podepsaný návrh smlouvy, musí však potvrdit, že akceptuje smluvní podmínky (příloha 1 zadávací dokumentace), což uskuteční předložením řádně podepsaného čestného prohlášení (příloha č. 2 zadávací dokumentace).

Dotaz:
Příloha č.1 _ Závazné smluvní podmínky.
V zadávací dokumentaci je předpokládaná hodnota 5 400 000,- bez DPH, toto ale není v textu Rámcové dohody.
Děkujeme tímto za objasnění výkladu.

Odpověď:
Zadavatel stanovil předpokládanou hodnotu ve výši 5 400 000,- Kč bez DPH. Ve smlouvě tato hodnota není uváděna. V článku III. 1. je stanovena platnost smlouvy na dobu neurčitou, ale do limitu hodnoty pro podlimitní veřejnou zakázku. A tato hodnota se mírně pohybuje každé dva roky dle Nařízení vlády ČR.