Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Přemístění velínu PCO do objektu CPTO - 2021/0092
Odesílatel Lukáš Potměšil
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.11.2021 14:20:06
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel dotazy k tomuto výběrovému řízení a znění dotazu a odpověd na něj uveřejňuje touto zprávou:
Dotaz:
V předložené dokumentaci není přesně specifikována položka z výkresové dokumentace Velín PCO-signalizace chlor položka: Atyp ovládací a signalizační panel. Uvedená položka výkresu, jak je zadána, může být velmi různá a řešení tak musí logicky ovlivnit výslednou cenu zakázky.
Na základě výše uvedeného může dojít k ovlivnění celkového výsledku uchazeče zejména s přihlédnutím k faktu, že kritérium nabídkové ceny má zadavatelem přiřazenu váhu 90%. Nastavení podmínek soutěže je tak ve zjevném rozporu se zásadami zadávání veřejných zakázek (§ 6, odst 2, Zákona o zadávání veřejných zakázek č. 134/2016 Sb. v platném znění), kde je ukládána povinnost zadavatele dodržovat zásadu rovného zacházení ve vztahu k dodavatelům.
Odpověd:
Zadavatel především sděluje, že dodavatel nemá možnost podat námitku proti zadávacím podmínkám veřejné zakázky malého rozsahu (vychází to ze znění zákona o veřejných zakázkách č. 134/2016 Sb.). Dodavatel má však právo podat dotaz k předmětu plnění či zadávacím podmínkám a ujasnit si tak rozsah plnění pro kalkulaci své nabídkové ceny a řádné podání nabídky. Ze znění dotazu dodavatele se tak jedná spíše o objasnění předmětu veřejné zakázky, a proto s ním zadavatel i takto nakládá a podává odpověď k upřesnění.
Ve schema PLC je vyznačeno, co má na panelu být: 3 kontrolky, sirénka a tlačítko. Měl by to být nějaký plech nebo krabička, která se zabuduje do pultu (inspirace v přiloženém obrázku). Je to i docela podrobně popsané v technické zprávě.

Dotaz:
Jak je prosím řešeno zálohování signalizačního panelu bezporuchového provozu varování úniku chloru? Jak bude obsluha informována o jeho nefunkčnosti, která může přetrvávat.
Dále projekt nezahrnuje dodání mikrofonní stanice pro obsluhu PCO. Jak budou v případě potřeby odbavována hlášení do vybraných zón?
Děkujeme.
Odpověd:
Celý systém je napájen z UPS/DA, tzn. že až do aktivace TOTAL STOP bude pod napětím.
Na panelu je kontrolka „porucha sítě“, která bude signalizovat ztrátu spojení SPOLCHEMIE-UJEP, stejnou by měli mít na velínu v chemičce. Nově máme do ERO nahrání nové hlášky „CHLOR“. Rozhlas ale není zasíťován, tak by mohli hlásit pouze do CPTO. Naopak EPS zasíťovaná je, tak může spouštět rozhlasy v dalších budovách.


Přílohy
- mi001-360.jpg (141.54 KB)