Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Laboratoř GMO 2021/0118
Odesílatel Zbyněk Tichý
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 03.11.2021 11:43:42
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel žádost o dodatečnou informaci, na kterou níže poskytuje odpověď.

Dotaz:

1) název ultračistá voda je zavádějící. Specifikujte buď dle normy ASTM nebo ISO 3696 případně uveďte číselně rozhodující parametry např. specifickou vodivost
2) není uveden požadovaný výkon zařízení
3) integrovaný zásobník 5 litrů na co? na demi vodu nebo „ultračistou vodu?
4) zařízení, které připraví „ultračistou vodu“ máme jako kompakt s napojením na pitnou vodu ale daleko lepší je z pitné vody si předpřipravit demi vodu a poté do zařízení na přípravu „ultračisté vody“. Aby činnost byla ekonomická, je lepší mít tato zařízení ne jako kompakt ale samostatné s mezizásobníkem na demi vodu
5) v zadání není řešena ekonomicky přijatelná nákladová složka na provozní náklady vyjádřená např. cenou záměny spotřebního materiálu
6) rozšíření na myčku se musí předem připravit neboť úpravy u zákazníka jsou složitější. Zde je nutné uvést spotřebu vody myčky a způsob napouštění Např. gravitační, samospádem a pod.
7) otázku recirkulace je nutné rozvést nebo konzultovat, jsem výrobci takže se snadno přizpůsobíme
8) co je to uživatelská výměna jedné patrony. každá patrona plní svoji specifickou činnost. Tak které patrony?

Odpověď

1) Hodnota rezistivity v max. rozsahu 18 - 19 MΩ.cm při 25 °
2) Předpokládaní průměrná denní spotřeba se bude pohybovat do 5 l. Výkon pro nás není rozhodující parametr.
3) Integrovaný zásobník na vodu po reverzní osmóze s následným dočištěním přes filtr na ultračistou vodu (hodnota rezistivity v max. rozsahu 18 - 19 MΩ.cm při 25 °C).
4) Zadavatel v prvé řadě uvádí, že účelem dodatečných informací je poskytovat informace sloužící k vyjasnění či případně upřesnění zadávacích podmínek, nikoli však poskytovat konzultace k navrhovaným variantním technickým řešením.
5) Zadavatel v prvé řadě uvádí, že účelem dodatečných informací je poskytovat informace sloužící k vyjasnění či případně upřesnění zadávacích podmínek, nikoli však poskytovat konzultace k navrhovaným variantním řešením
6) Zadavatel požaduje možnost připojení na myčku, jako danou periferii pro případnou možnost využití myčky do budoucna. Technické řešení tohoto připojení ponechává zadavatel na návrhu dodavatele.
7) Recirkulací je myšleno, že v časových intervalech (dle výrobce) voda cirkuluje v systému, kvůli zamezení možnému nárůstu mikroorganismů.
8) Zadavatel upřesňuje požadavek v tom smyslu, že k výměně patrony/patron nebude potřeba přítomnosti servisního technika a zvládnou to zaměstnanci zadavatele samostatně.