Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Možnosti implementace konceptu lokálních distribučních soustav na municipální úrovni II - 2021/0053
Odesílatel Lukáš Potměšil
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 03.06.2021 09:46:37
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel dne 1. 6. 2021 dotaz k veřejné zakázce. Dotaz byl podán na veřejnou zakázku č. 2021/0031 (tato zakázka byla z rozhodnutí zadavatele dne 31. 5. 2021 zrušena). Dotaz tazatele tedy nejspíše směřoval na opětovně vyhlášenou veřejnou zakázku č. 2021/0053 ze dne 31. 5. 2021. Dotaz tazatele a odpověd zadavatel uvádí níže:
Dotaz:
Dobrý den, rádi bychom se zeptali na dva pro nás zásadní parametry:
a) jaká je minimální/ideální velikost obce, pro níž by byla LDS zpracovávána - byla by to spíš menší obec, např. 50 domů, nebo cílíte spíše někam na městyse či města cca do 10.000 obyvatel?
Odpověd:
Zadavatel cílí spíše na větší municipality. Konkrétní město bude vybráno po dohodě zadavatele se zpracovatelem, vzhledem k orientaci projektu Smart City – Smart Region – Smart Community je silně preferovanou lokalitou město z tzv. Ústecko-chomutovské aglomerace Bude řešeno na pravidelných schůzkách na univerzitě. Město bude vybráno tak, aby bylo možné propojit v něm i ostatní projektové aktivity, jako jsou odpadní teplo nebo municipální energetický management. Na základě výpočtu LDS pro vybranou lokalitu bude vytvořen obecný metodicky postup využitelný všemi potenciálními zájemci/municipalitami o LDS. Tato metodika bude následně ověřena na jiné LDS, která bude opět vybrána na základě diskuse mezi zadavatelem a zpracovatelem.

Dotaz:
b) uvažujete o, resp. máte zajištěnou spolupráci s operátorem distribuční soustavy? Sběr dat bez součinnosti s DSO je při tomto rozsahu zakázky obtížně představitelný.
Odpověd:
Spolupráci zatím zajištěnou nemáme.