Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zřízení elektrické požární signalizace EPS, evakuačního rozhlasu ER, rozvody SCS 2020/0062
Odesílatel Zbyněk Tichý
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 03.09.2020 09:01:23
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

DOTAZ:
a základě vyhledání nadlimitní veřejné zakázky na akci „Zřízení elektrické požární signalizace EPS, evakuačního rozhlasu ER, rozvody SCS 2020/0062“, si Vás dovolujeme požádat o stanovení náhradního termínu obhlídky místa předmětu plnění.

Důvodem žádosti je skutečnost, že jsme VZ v uživatelském elektronickém nástroji E-ZAK dohledali až po datu obhlídky, které je uvedené v ZD, což bylo 1.9.2020.

Věříme, v rámci podpory konkurenčního prostředí účastníků, že nám vyjdete vstříc a náhradní termín obhlídky nám stanovíte a umožníte společnosti EZH, a.s. se účastnit VZ.


ODPOVĚĎ:
Zadavatel předně uvádí, že dodavatel má právo podávat žádosti o vysvětlení zadávací dokumentace. Smyslem žádosti o vysvětlení zadávací dokumentace je vyjasňovat určité aspekty či případné nejasnosti zadávací dokumentace. Vzhledem k tomu, že obsahem dotazu dodavatele není žádost o objasnění zadávací dokumentace, nemá zadavatel jak v rámci objasnění/vysvětlení/doplnění zadávací dokumentace na tento dotaz věcně reagovat. Nicméně v zájmu transparentního jednání zadavatel uvádí, že lhůta pro prohlídku místa plnění byla stanovena v souladu se zák. č. 134/2016 Sb., a zadavatel vzhledem k počtu dodavatelů, kteří se prohlídky místa plnění zúčastnili, nebude určovat další lhůtu pro prohlídku místa plnění.