Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Ochranné brýle pro práci s laserem 30 ks - 2020/0065
Odesílatel Lukáš Potměšil
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.08.2020 08:57:09
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel dne 6. 8. 2020 dotaz k výše uvedenému výběrovému řízení. Zadavatel dále uvádí anonymizované znění dotazu a odpověď na dotaz:
1.
Dotaz:
Dobrý den, paní Ježková,
na základě zadávací dokumentace pro dodávku ochranných brýlí pro práci s laserem - 30 ks - 2020/0065 se na Vás odkazuji s prosbou.
V zadávací dokumentaci požadujete prokázání technické kvalifikace - seznam referenčních zakázek za období posledních 3let před zahájením výběrového řízení, v minimální hodnotě 150 000Kč bez DPH za každou dodávku.
Bohužel toto je nereálné z naší strany, brýle prodáváme ve velkém, ale spíše kusově nebo v kombinaci s laserovým zdrojem, ale v tomto případě nečiní samostatná hodnota na laserové brýle 150 000Kč.
Můj dotaz zní:
1) zda je možné dodat seznam referenčních zakázek za poslední 3 roky, ale v hodnotě za 100 000 Kč bez DPH, protože brýle nebývají prodávány v takových objemech v rámci jedné zakázky.
2) a nebo můžeme uvést zakázky ve vyšší hodnotě než 150 000Kč, ale nebude se jednat o zakázky čistě samostatně na dodávku brýlí, v tomto případě budou brýle pouze jako součást zařízení pro práci s laserem (ale nebudou dosahovat této hodnoty).
Předem děkuji za upřesnění.
Odpověď:
Zadavatel posoudil dotaz tazatele ve vztahu k relevantnímu trhu pro tuto zakázku a přistoupil ke změně požadavků na prokázání technické kvalifikace (jejich zmírnění).
Zadavatel požaduje k prokázání technické kvalifikace, aby uchazeči předložili seznam referenčních zakázek za období posledních 3 let před zahájením výběrového řízení, ze kterého musí jednoznačně vyplývat, že uchazeč v uvedeném období realizoval alespoň 2 zakázky, jejímž předmětem byla dodávka ochranných brýlí v minimální finanční hodnotě 50 000,- Kč bez DPH za každou dodávku. Způsob prokázání je stejný jako ve Výzvě k podání nabídek.
2.
V souvislosti se změnou technické kvalifikace, která rozšiřuje okruh možných dodavatelů, přistupuje zadavatel k prodloužení lhůty pro podání nabídek o celou původní délku lhůty pro podání nabídek.
Nový termín pro podání nabídek je do: 25. 8. 2020, 10 hod.