Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rastrovací elektronový mikroskop s velkou komorou, EDS analyzátorem, EBSD detektorem a nanoindentorem 2019/0065
Odesílatel Zbyněk Tichý
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 31.07.2019 10:46:14
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel v rámci žádosti o vysvětlení zadávací dokumentace obdržel níže uvedené dotazy:

DOTAZ:
dovolte mi v souladu s bodem 2.3. zadávací dokumentace k výše uvedenému zadávacímu řízení zaslat následující žádost o vysvětlení dílčích technických požadavků, uvedených v Příloze č.3, a dále podmínek Kupní smlouvy ( Příloha č. 1) s cílem rozšířit okruh možných uchazečů:

K Příloze č. 3:

Požadavek: „Ke všem dodávaným PC dodat 64-bitovou profesionální verzi operačního systému, aktuální CZ verze nabízená výrobcem….“
• Dotaz: Zahraniční výrobci mikroskopu, analytických detektorů a nanoindentoru dodávají ovládací software s operačním systémem téměř výhradně v anglické verzi. Přístroj i detektory a nanoindentor jsou odladěny u výrobců s k nim dodávanými PC jako celek, a pouze tak se poskytuje záruka na celek. Akceptuje zadavatel i anglickou verzi software a operačních systémů?

Požadavek: „Urychlovací napětí minimálně v rozmezí 0,2 – 30 kV…..“
• Dotaz: Někteří výrobci udávají rozsah urychlovacího napětí od 0,3 kV, přičemž praktický rozdíl zobrazení při 0,2 kV a 0,3 kV pro konkrétní vzorek není pozorovatelný a může být pozitivně ovlivněn ještě dalšími parametry nastavení optiky ( proud svazku, velikost stopy apod.). Akceptuje zadavatel rozmezí 0,3 – 30 kV?

Požadavek: „Rozsah optického zvětšení 50 až 1 000 000x“
• Dotaz: V Dodatečné informaci I ze dne 12.7.2019 zadavatel akceptoval rozsah zvětšení 7x – 100000x . Akceptuje tedy zadavatel i rozsah 7 x – 800000 ?

Požadavek: „Rozlišení min. 3,5 nm v režimu Low Vacuum ( BSE)“
• Dotaz: Někteří výrobci udávají hodnotu tohoto parametru v závislosti i na urychlovacím napětí a pracovní vzdálenosti, neboť je tím ovlivněna. Může zadavatel akceptovat garantovanou hodnotu min. 4 nm, tedy zcela nepatrně odlišnou? I zde je kvalita obrazu srovnatelná a pro uživatele nerozlišitelná.

K příloze č. 1:

Požadavek: „Termín dodávky : nejpozději 90 dnů od zveřejnění v registru smluv…“
• Dotaz: Termín dodávky tak náročné sestavy je ovlivněn i dodacími dobami dílčích detektorů a nanoindentoru, s tím, že je nutná i postupná montáž se zaškolením obsluhy. Reálná dodací doba pro zahraniční výrobce mikroskopů s příslušenstvím je podle našich zkušeností o měsíc delší. Akceptuje zadavatel toto prodloužení?

Děkujeme předem za posouzení naší žádosti o vysvětlení, jejíž kladné posouzení může přispět k naplnění cíle hospodářské soutěže v této veřejné zakázce

ODPOVĚĎ:
Zadavatel trvá na znění zadávací dokumentace včetně všech příloh a úprav uveřejněných jako odpovědi na žádosti o dodatečné informace.