Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Revize PHP - 2019/0068
Odesílatel Veronika Benešová
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.06.2019 10:52:25
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel dne 21.6.2019 žádosti o dodatečné informace veřejné zakázky.
Dotazy:
1. V příloze č. 4 je jako položka uvedena "Tlaková zkouška - PHP práškový, CO2 do 6kg" a zároveň duplicitně položka "Tlaková zkouška - PHP CO2 do 6kg". Prosíme o ujasnění.

2. Má být dílenská údržba hasicích přístrojů prováděna:a) výměnným způsobem, kdy se za HP určený na tlakovku umístí jiný ekvivalentní HP po tlakové zkoušce,b) odvezením HP určeného na tlakovou zkoušku a přivezením zpět na původní místo po provedení dílenské údržby (bez zapůjčení náhradního HP),c) viz bod b) s poskytnutím náhradního HP po dobu dílenské údržby - provozovatel je povinen zajistit odpovídajícím způsobem požární bezpečnost objektu, proto by objekt neměl zůstat bez hasicích přístrojů nebo náhradního opatření.

3. Dle Vašeho vysvětlení zahrnuje položka "Roční revize PHP viz součet PHP příloha č.2-celková cena v Kč" také cenu za plombu, štítek či protokol. Dále uvádíte, že samostatná položka pro plombu, štítek či protokol slouží v následujících případech "V případě poruchy během roku, je nutné mimo revizi doplnit například plombu. Tedy je nutné nacenit revizi a ostatní položky zvlášť pro mimořádné opravy." Při porušení plomby je však nutné znovu provést revizi. Stejně tak se štítek i protokol vystavují až na základě provedené revize. Nelze tedy provést tyto úkony bez provedení revize, jež tyto ceny již obnáší. Z tohoto důvodu považujeme tyto položky za nadbytečné.

Odpovědi:
1. položka PHP CO2 do 6kg se dostala do tabulky omylem, je již zmíněna v jiném řádku tabulky. Vzhledem k duplicitě jedné položky v tabulce, bude tabulka pozměněna (vymazání jedné duplicitní položky, změna v hodnocení) viz příloha.

2. Výměnným způsobem, kdy se za HP určený na tlakovou zkoušku, umístí jiný ekvivalentní HP po tlakové zkoušce. Nelze ponechat objekt bez HP.

3. Jak bylo již zmíněno, tyto položky jsou pro nás a mají informativní charakter.


Přílohy
- Příloha č. 4 - upravená (1).xlsx (13.45 KB)