Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Revize PHP - 2019/0068
Odesílatel Veronika Benešová
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.06.2019 13:08:12
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Zadavatel obdržel dne 14.6.2019 žádost o dodatečné informace veřejné zakázky.
Dotazy:
1. v příloze č. 4 je položka: Roční revize PHP viz součet PHP příloha č.2-celková cena v Kč – toto lze chápat jako konečnou cenu za revizi jednoho HP se všemi náležitostmi (tedy štítek, plomba, zápis); ale pak máte dále položky - ceny např. za štítek, plombu, zpracování protokolu.
Má se do první kolonky Roční revize PHP tedy vepsat pouze cena revize (činnosti za ní) a dále rozepsat ceny za jednotlivé položky?
Nebo je to myšlené tak, že se vypíše shora celková cena a pak jsou ještě vyčísleny jednotlivé položky, ze kterých se cena uvedená shora skládá?

2. Dále jsou zde položky Tlaková zkouška, to opět chápu jako cenu za kompletní službu, ale také to lze chápat pouze jako samostatný úkon a pak účtovat další položky účtované podle poznámky pod tabulkou (*Ostatní zde nezmíněné položky/práce budou řešeny předem dohodou obou smluvních stran.)

3. Položkou hasební látka (voda, prášek, CO2) – je myšleno za 1 kg/1 l nebo za kompletní náplň 1 ks hasicího přístroje? A cena se také u jednotlivých hasiv dost liší, proto nelze vepsat jedou položkou na všechna hasiva.

4. Práce, manipulace, prostoje – co je tímto přesně myšleno? Rozumím položce „prostoje“, ale práce a manipulace? To je přeci součástí ceny v položce: Roční revize PHP viz součet PHP příloha č.2-celková cena v Kč – tedy když by cena byla opravdu konečná, tak nemůže být účtovaná další cena uváděná jako „hodinová sazba“.

Odpovědi:
1. Konečná cena revize je včetně nutných náležitostí-štítek, plomba a protokol. Nacenění ostatních položek je nutné na základě zákonem o veřejných zakázkách- nemůžeme objednat něco, co není uvedeno ve smlouvě.
V případě poruchy během roku, je nutné mimo revizi doplnit například plombu. Tedy je nutné nacenit revizi a ostatní položky zvlášť pro mimořádné opravy.

2. Platí totéž- Cena za tlakovou zkoušku se rozumí kompletní službou a všemi nutnými náležitostmi s ní přímo spojenými - ostatní položky, nebo cena práce se naceňuje pro mimořádné situace-opravy atd. mimo běžnou revizi.

3. Máte pravdu, předělali jsme Kg/L a rozdělili na jednotlivé položky. Viz. příloha.

4. Práce,manipulace, prostoje - Cena práce je pro mimořádné situace-oprava mimo revizi.


Přílohy
- Příloha č. 4 - upravená.xlsx (13.59 KB)