Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Hot embossing systém - 2018/0142
Odesílatel Lukáš Potměšil
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 29.08.2018 14:20:33
Předmět Dodatečná informace I

Vážený dodavateli,
zadavatel veřejné zakázky na dodávky s názvem "Hot embossing systém - 2018/0142" obdržel od jednoho z dodavatelů žádost o dodatečné informace k této zakázce. Znění dotazu a odpověď uvádíme níže.

Dotaz:
V zadávacích podmínkách uvádíte podmínku tuzemského účtu a dále výhradně platbu v CZK.
Jelikož jsme německá firma a veškeré obchodní transakce naší německé centrály se zákazníky v ČR probíhají z Německa a v EUR, bankovní účty máme také v Německu.
Rád bych se Vás zeptal, je li možné se účastnit výběrového řízení i za těchto podmínek.

Odpověd:
1. Podmínka tuzemského účtu
V přiloženém návrhu kupní smlouvy je uvedena v článku II bod 9 písm. c), že "Smluvní strany se dohodly, že veškeré platby provedené mezi smluvními stranami na základě této smlouvy, budou učiněny bezhotovostním převodem na příslušný bankovní účet oprávněné smluvní strany uvedený v záhlaví této smlouvy. Pro vyloučení jakýchkoliv pochybností smluvní strany uvádějí, že tento účet, je veden poskytovatelem platebních služeb v tuzemsku (dále jen „Podmínka tuzemského účtu“)."
Dále však v návrhu smlouvy ve stejném článku a bodě je písm. j), že "Ustanovení článku II., odst. 9, písm. c), d), e) této smlouvy se nepoužijí v případě osob, které nejsou povinny k dani z přidané hodnoty ve smyslu § 5 zákona č. 235/2005 Sb. v platném znění, tedy v případě prodávajícího, který je osobou neusazenou v tuzemsku, která nemá v České republice sídlo ani provozovnu, na neplátce daně z přidané hodnoty, na osoby, které neprovozují ekonomickou činnost."
Z toho tedy plyne, že ustanovení v písm. c) se nevztahuje na právnickou osobu neusazenou v tuzemsku.
2. Platby v CZK
Na daném bodu zadavatel trvá a platby za plnění veřejné zakázky budou probíhat výhradně v českých korunách.