Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Parní sterilizátor (laboratorní autokláv) 2014/0102
Odesílatel Lukáš Kožíšek
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.07.2014 11:04:30
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Zařízení pro úpravu vody je primárně určeno pro vyvíječ vodní páry. Pokud je kvalita vstupní vody z vodovodního řadu pro chladící smyčku kondenzátu dostatečná (dle parametru stanovených výrobcem), pak pro tento účel úpravu vody nepožadujeme. V opačném případě by zařízení mělo sloužit pro úpravu vody v obou okruzích. Kvalita (tvrdost vody) nám známa není. Jedná se o vodovodní řad v objektu PF UJEP, České mládeže 8, Usti nad Labem. Kvalitu vody je možné ověřit u podniku Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Masarykova 125/368 40010 Ústí nad Labem. Dodavatel nabídne takové technické řešení úpravny vody, které splní nároky na vstupní parametry vody požadovaných výrobcem.

Původní zpráva

Datum 03.07.2014 12:27:09
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Dobrý den, váš požadavek: „Součástí dodávky bude i demineralizační patrona s indikátorem vodivosti vody předřazená před autokláv ke splnění požadovaných hodnot vodivosti vody výrobcem“ není zcela jasný.

Naše dotazy zní:

1/ Má úpravna vody sloužit k přípravě vody pro vyvíjení páry? Pak ale nestačí demineralizační patrona, je nutná např. reverzní osmóza.

2/ Má úpravna vody sloužit k demineralizaci chladící vody kondenzátu? Pak je třeba znát tvrdost vody, která bude používána (při hodnotě do cca 3 mmol/l pro námi nabízený autokláv není žádná úprava třeba).
S pozdravem