Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka počítačových sestav a IT zařízení v DNS - 2014/0080
Odesílatel Kateřina Drozdová
Organizace odesílatele Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem [IČO: 44555601]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.06.2014 10:26:54
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Zadavatel na základě dotazu uchazeče uveřejňuje následující dodatečné informace.
Dotazy:
1) V příloze č. 1 zadávací dokumentace je v požadavku na operační systém uveden následující požadavek: profesionální operační systém do firemního nasazení kompatibilní se stávající počítačovým systémem univerzity. Žádáme o upřesnění, s jakým stávajícím počítačovým systémem univerzity má být dodaný operační systém kompatibilní.

2) Ze zadávací dokumentace podle našeho názoru vyplývá, že dodávka celého předmětu plnění bude realizována na základě dílčích objednávek, tedy i úhrada za celý předmět plnění bude probíhat postupně za každou dílčí objednávku. V ZD jsme již nenašli termín, do kterého se zadavatel zavazuje nejpozději zaslat dodavateli všechny dílčí objednávky. Teoreticky by tak mohl poslat poslední dílčí objednávku až krátce před ukončením celého DNS. Pak by ale zboží
specifikované v zadávací dokumentaci bylo pro zadavatele zastaralé, uchazeč by zase musel do svých cen kalkulovat náklady na skladování, apod. Tážeme se proto, zda zadavatel upraví návrh kupní smlouvy tak, aby v něm byl uveden nejzazší termín pro zaslání všech dílčích objednávek této jedné konkrétní zakázky?

Odpovědi:
ad1) Zadavatel informaci o kompatibilitě operačního systému uvádí v Zadávací dokumentaci v dokumentu Výzva k podání nabídek. Zde je uvedeno, že stávající počítačový systém univerzity je založen na operačním systému MS Windows.
ad2) Žádost uchazeče o dodatečné informace byla zadavateli doručena po lhůtě dle § 49 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Zadavatel nemá povinnost na tuto žádost odpovídat. Dotazem uchazeče se zabývá právní oddělení zadavatele. Do konce lhůty pro podání nabídek, tj. do 18. 6. 2014 do 11:30 hodin nebude tento dotaz zodpovězen. Pro tuto zakázku jsou pro uchazeče závazné uveřejněné závazné smluvní podmínky.